Puhtast vahtrasiirupist valmistatud vahtrakreem (330g)
Vahtrasiirup ja pannkoogid kuuluvad kokku nagu sukk ja saabas. Aga kas oled kunagi proovinud ülimalt siidist vahtrakreemi? Kui sulle meeldib vahtrasiirup, siis meeldib sulle ka vahtrakreem!
Vahtrakreemi maitse
Vahtrakreemi maitset on rakse lõpuni kirjeldada, selleks tuleb seda ise proovida. Kuid kõige enam meenutab vahtrakreem ehk midagi kondenspiima ja mee vahepealset. See on sõltuvusttekitavalt hea maitsega – näiteks nagu Raffaello komm või mõni muu maius -, kuid on seejuures 100% puhta koostisega. Ja tegelikult ka reaalselt kehasõbralik!
Kuidas vahtrakreemi kasutada?
Vahtrakreemi võid kasutada väga paljudes magustoitudes, aga ka näiteks pannkookide või puuviljade peale määrituna. Loomulikult võib vahtrakreemi ka niisama otse purgist maiustada. Oleme kuulnud, et see pidavat hästi maitsema ka saia ja isegi leiva peal. Soovi korral võid seda kasutada küpsetusainena kookides ja muffinites või lisada suhkru asemel teele või smuutidele.
Vahtrakreemi valmistamine
Vahtrakreem on valmistatud A-klassi vahtrasiirupist. Esmalt kuumutatakse vahtrasiirup 100 kraadini ning siis lastakse vahtrasiirupil jahtuda temperatuurini 52ºC. Seejärel alustatakse segamist, kuni vedelik muutub kreemjaks. Ka kodustes tingimustes saab edukalt vahtrakreemi valmistada. Vaata vahtrakreemi valmistamise õpetust siit!
Vahtrasiirupi klassifikatsioon
Vahtrasiirupit jagatakse erinevatesse klassidesse ning nende hind sõltub saagikoristuse perioodist. Euroopas tarbitakse peamiselt kolme klassi: A-, B- ja C-klassi.
A-klassi vahtrasiirup on värvuselt merevaigukollase värvusega ja seda koristatakse tavaliselt kahe esimese vahtramahla korjenädala jooksul.
Vahtrakreemi hoiustamine
Pärast avamist hoiustada külmkapis või toatemperatuuril suletud kaanega, et vahtrakreem ei kuivaks. Lahtisena säilib toatemperatuuril ~1 kuu – kui seda nii pikaks üldse jätkub ;).
liisim (Klient) –
Nagu mesi aga mõnusa mõrkja vahtrasiirupi nüansiga.
Jete Nelke (Klient) –
Imeline! Mõnusalt karamelline ja meenutab lapsepõlvest karamellijäätist. 🙂