Mahe, aromaatne ja mõnusalt terav jahvatatud must pipar.
Mis on must pipar?
Mustaks pipraks nimetatakse liaani poolküpsetest viljadest valmistatud vürtsi. Samast taimest valmistatakse ka rohelist ja valget pipart. Erinevus seisneb selles, et valge pipar on kuivatatud küpsed seemned, roheline pipar on kuivatatud pooltoored seemned ning must pipar on keedetud ja küpsetatud pooltoored seemned.
Viljad kuivatatakse päikese käes. Pipraid saab kuivatada ka kuivatis. Need viljad, millest tahetakse saada musti piprateri, kupatatakse enne kuivatamist. Kupatamine puhastab viljad, purustab rakukestad viljas ja kiirendab pruunistavate ensüümide tööd kuivatamise ajal. Kuivatamise käigus tõmbub vili seemne ümber kokku ja tumeneb õhukeseks kortsus mustaks kihiks.
Must pipar rikastab maitseid ja lisab vürtsi
Musta pipart kasutatakse roogadele vürtsikuse andmiseks ning toitude maitseomaduste esile toomiseks ja parandamiseks. Musta pipart sobib kasutada näiteks siis, kui soovid vähendada soola osakaalu menüüs, ent soovid siiski toidu maitset ja lõhna rikastada ja paremini esile tuua.
Musta pipart saab lisada peaaegu kõikidele roogadele, isegi magustoitudele. Sobib hästi kastmete, suppide, hautiste, köögiviljaroogade, liha- ja kalaroogade, marinaadide, salatite ja muude toitude maitsestamiseks kas küpsetamise ajal või vahetult enne serveerimist.
Euroopasse jõudis piprataim Indiast juba 2000 aastat tagasi ja on tänapäeval üks kõige populaarsemaid maitseaineid kogu maailmas.
Biomenu must pipar ei anna järele kvaliteedis
Biomenu must pipar on pärit Vietnamist, kus seda orgaaniliselt kasvatatakse ja käsitletakse. Terved pipraterad jahvatatakse Euroopas värskelt, nii et purki jõudnud jahvatatud mustal pipral säilivad värskeimad maitseomatused ja aromaatsus. Biomenu must pipar võib rõõmu tuua kõigile, kelle koduköögis on pipra kasutamine traditsiooniks.
Koostis: 100% jahvatatud must pipar
Päritolumaa: Vietnam
Kontrollitud mahepõllumajandusest
Säilitada kuivas ja jahedas. Hoida otsese päikesevalguse eest
NB. Pipar ei ole tervisetoode ja seda ei ole soovitatav kasutada toidulisandina. Tundliku seedimise korral tasub musta pipart vältida.
Tagasiside
Tagasisidet veel ei ole.