MITMEKÜLGSED ROHELISED LÄÄTSED
Rohelised läätsed on valgu- ja kiudainerikkad kaunviljad. Läätsed on looduslikult gluteenivabad, samuti on need toekad, mitmekülgsed ja kaua säilivad, seega on need on suurepärane toiduaine, mida sahvris või kapinurgas varuks hoida. Ning juba poole tunniga saab neist maitsva eine valmis meisterdada!
KUIDAS KASUTADA
Rohelised läätsed sobivad suurepäraselt pearoa lisandiks ning on maitsvad nii salatis, supis kui hautises. Roheliste läätsede keetmisel koos köögiviljade ja maitsetaimedega saab valmistada maitsva hautise või supi. Kreemisuse lisamiseks võid kasutada kookospiima või kookoskoort ja soe, rikkalik eine ongi valmis!
Rohelistest läätsedest saab valmistada ka köögiviljakotlette, püreestades keedetud läätsi erinevate köögiviljade ja vürtsidega. Sibula- ja küüslaugupulber lisavad kotletile omast maitsekust, samas kui kurkum, kardemon ja kaneel aitavad esile tuua Aasia maitsemaailma.
Läätsed on suurepärane koostisosa ka dipikastmete ja määrete jaoks. Kui lisad keedetud läätsedele vürtsid, maitsetaimed ja köögiviljad, näiteks porgandi ja küüslaugu, siis oledki vaid ühe lihtsa püreestamise kaugusel tervislikust ja maitsvast dipikastmest!
Lisaks sobivad keedetud läätsed imehästi salatite maitsestamiseks. Tervisliku salati saamiseks kombineeri läätsed näiteks tomatite, idude, kuivatatud puuviljade ja marjade ning värskete maitsetaimedega, lisades veidi oliiviõli.
VALMISTAMINE
Küpsetusaeg: 25-30 minutit. Kasutage 1 osa läätsi 2 osa vee kohta. Enne kasutamist loputa, leotada ei ole vaja.
Orgaaniline, gluteenivaba, laktoosivaba, vegan, GMO-vaba. Ei sisalda lisandeid ega säilitusaineid.
Tagasiside
Tagasisidet veel ei ole.