Orgaaniline pune (1-4 mm)
Pune (ehk oregano, või eestipäraselt veel ka vorstirohi) annab pitsale, pastale, salatitele ja paljudele teistele roogadele erilise maitse, mida kord juba proovides on raske unustada. Lisaks on pune väga aromaatne – küpsetamisel võid avastada, et toidust õhkab imelist lõhna. Biomenu pune lehed on mõnusalt väiksed ning jaotuvad toidule ühtlaselt.
Biomenu Pune – Vahemere värskus mahekvaliteedis!
Biomenu orgaaniline pune ehk oregano on midagi enamat kui lihtsalt maitseaine – see on Vahemere köögi essents, mis kasvatatud kõrgeimate mahestandardite järgi. Päikesepaistelistel põldudel ilma kahjulike kemikaalideta võrsunud pune toob sinu taldrikule puhta maheviljeluse värskuse. Hoolikalt käsitsi korjatud ja õrnalt kuivatatud pune on säilitanud kogu oma maitsete buketi. Proovi järele ja koge erinevust, mida säästev kasvatamine võib tuua.
“Mägede ilu”
Kas teadsid, et pune ingliskeelne vaste “oregano” tähendab vanakreeka keeles “mägede ilu“? Seda seetõttu, et pune kasvab Kreekas kõrgetel mäenõlvadel ja kaunistab neid oma roosakaspunaste õite iluga. Muistsed kreeklased pühendasid taime jumalanna Aphroditele, keda pidasid selle loojaks.
Ka eesti rahvapärimuses on punel maagiline vägi, sümboliseerides muuhulgas head õnne, armastust ja naiselikkust.
Iidne ravimtaim
Pune on lisaks kulinaariale kasutust leidnud ka rahvameditsiinis juba ammustest aegadest saadik. Seda on kasutatud nii külmetushaiguste, bakteri- ja viirusnakkuste kui ka seedeprobleemide tervendamiseks. Kuivatatud punest on võimalik valmistada tõhus ravitee ehk tõmmis, mis on muuhulgas kasulik ka võitluses streptokokk-bakteri vastu.
Tagasiside
Tagasisidet veel ei ole.