Nii nagu Eestis on kartul, on Lõuna-Ameerikas, Aasia riikides ja Aafrikas üheks põhitoiduks cassava ehk manioki taime juur. Kõrge kalorisisaldus ning kahjutu (gluteenivaba) koostis teeb temast hea igapäevatoidu.
Cassava taimest saadud jahu käitub küpsetistes sarnaselt nisule, andes neutraalse teralise tekstuuri. Cassava jahu on ideaalne abimees köögis, kui soovid teha gluteenivabu roogasid. Cassava jahu on gluteeni-, teravilja- ja pähklivaba.
Cassava jahu ja tapiokitärklist tehakse samast cassava taimest, kuid valmistamisprotsess on erinev.
- Gluteenivaba alternatiiv küpsetamisel
- Ei sisalda pähkleid
- Sobilik küpsetistesse
- Neutraalse maitsega
- Pärit kontrollitud mahepõllumajandusest
Kui sa ei ole varem cassava jahu kasutanud ja tunned ebakindlust, mida sellega teha, siis alustamiseks soovitame väga katsetada seda lihtsat itaaliapärase saia focaccia retsepti: https://dev.elusvali.ee/gluteenivaba-focaccia/
anulomp (Klient) –
Väga hea kvaliteediga jahu. Sobib nii köögiviljade paneeringuks kui ka vahvlitaigna sisse.