LOO APRIKOOSIDEGA PÄIKESELISI MAGUSTOITE
Aprikoosid on päikeseline suupiste ja mitmekülgne magustaja. Orgaanilised aprikoosid on maitsvaks lisandiks magusatele küpsetistele ja magustoitudele, mis ihkavad puuviljalisandust.
Tänu oma mahlakale tekstuurile lisavad aprikoosid küpsetistele ja kookidele pehmust, soolastele ja krõbedatele suupistesegudele aga tasakaaluks magusust. Aprikooside leotamine muudab need veelgi pehmemaks ja muudab lihtsaks nende lisamise troopilistesse suvistele smuutidele. Aprikoosidest saab valmistada ka maitsvat moosi. Ning loomulikult on aprikoosid võrratu snäkk niisama söömiseks.
MEIE APRIKOOSIDE PÄRITOLU
Aprikoosivili on originaalis pärit Hiinast, kus aprikoosipuid kasvatati juba tuhandeid aastaid tagasi. Euroopas sai aprikoose esimest korda süüa umbes 2500 aastat tagasi ning kreeklased ja roomlased nimetasid neid kollaseid, lopsakaid vilju “päikese kuldseteks munadeks”. Sellest ajast alates on aprikoosid olnud üks populaarsemaid puuvilju maailmas ning neid kasutatakse laialdaselt nii magustoitudes kui ka köögivilja- ja kanapajaroogades.
Ei tasu unustada ka seda, et kui enamik puuvilju kuivatamisel oma toiteväärtuse suuresti kaotab, siis aprikoosidele kuivatamine hoopis sobib – need on endiselt täisväärtuslikud puuviljad ka kuivatatuna!
Foodini aprikoosid on sulfitite vabad, nii et neid võib süüa koos koorega. Kuivatatud aprikoosidest on kivid juba eemaldatud.
Pakendatud tehases, kus töödeldakse pähkleid (kašupähklid, parapähklid, pekaanipähklid, pistaatsiapähklid, makadaamiapähklid, sarapuupähklid ja kreeka pähklid), mandleid, seesamiseemneid ja vadakuvalku (piimast).
Tagasiside
Tagasisidet veel ei ole.